De nye principper - virker de?

Folkeskolereformen har stillet krav om at nytænke mange områder i skolens hverdag. Skolebestyrelsens rolle i dette arbejde har været at sammensætte brugbare og overordnede principper for alle de nye tiltag.

Folkeskolereformen har stillet krav om, og givet rigelig mulighed for, at nytænke mange områder i skolens hverdag; læringsmål, understøttende undervisning, bevægelse i undervisningen, faglig fordybelse m.v. Skolebestyrelsens centrale rolle i dette arbejde de sidste par år har været at sammensætte brugbare og overordnede principper for alle de nye tiltag. Det er en stor mundfuld!

Om I er færdige med at vedtage principper på skolerne eller stadig er i gang, er det vigtigt at huske, at arbejdet med principperne ikke stopper, når de er godkendt i skolebestyrelsen. Det er meget vigtigt, at I i skolebestyrelserne følger op på, hvordan principperne virker i dagligdagen. Overholdes principperne? Kan I ud fra jeres principper vurderes, hvordan arbejdet med skolereformen skrider frem – eller skal I revidere principperne?

Skole og Forældre har en god side, hvor I kan søge inspiration til udvikling og implementering af principper generelt og få inspiration indenfor de konkrete principemner: http://www.skole-foraeldre.dk/artikel/principper

30. juni 2015

21.10.16
Find bilag til generalforsamlingen 2016
Her kan du finde bilag til Skole og Forældre Københavns generalforsamling 2016
29.09.17
Dannelse og elevers alsidige udvikling
I Skole og Forældre København ønsker vi, at folkeskolen i højere grad understøtter den enkelte elevs alsidige udvikling.