De nye principper - virker de?

Folkeskolereformen har stillet krav om at nytænke mange områder i skolens hverdag. Skolebestyrelsens rolle i dette arbejde har været at sammensætte brugbare og overordnede principper for alle de nye tiltag.

Folkeskolereformen har stillet krav om, og givet rigelig mulighed for, at nytænke mange områder i skolens hverdag; læringsmål, understøttende undervisning, bevægelse i undervisningen, faglig fordybelse m.v. Skolebestyrelsens centrale rolle i dette arbejde de sidste par år har været at sammensætte brugbare og overordnede principper for alle de nye tiltag. Det er en stor mundfuld!

Om I er færdige med at vedtage principper på skolerne eller stadig er i gang, er det vigtigt at huske, at arbejdet med principperne ikke stopper, når de er godkendt i skolebestyrelsen. Det er meget vigtigt, at I i skolebestyrelserne følger op på, hvordan principperne virker i dagligdagen. Overholdes principperne? Kan I ud fra jeres principper vurderes, hvordan arbejdet med skolereformen skrider frem – eller skal I revidere principperne?

Skole og Forældre har en god side, hvor I kan søge inspiration til udvikling og implementering af principper generelt og få inspiration indenfor de konkrete principemner: http://www.skole-foraeldre.dk/artikel/principper

30. juni 2015

07.08.17
Skal du med på efterårskursus?
Skole og Forældre København inviterer alle skolebestyrelsesmedlemmer i Københavns Kommune til efterårskursus d. 3.-4. november 2017 på Hotel Bella...
01.11.16
Undervisningsministeriets hæfter om skolebestyrelsesarbejde
Her kan du finde links til de forskellige hæfter, Undervisningsministeriet har udarbejdet om skolebestyrelsesarbejde