Jura ved BYOD og når skoler udlåner computere

Her er svar på de fleste spørgsmål og henvisninger til kilder

Computere, tablets m.m. kaldes tilsammen for devices. Når en skole muliggør, at elever tager deres egne devices med i skole kaldes det Bring Your Own Device (BYOD).

Ønsker om at elever skal medbringe egne devices til skolen giver anledning til en del usikkerhed og ulovlig forvaltning. Det samme gælder, når skoler udleverer devices til elever, der ikke ønsker at medbringe eget device. Nedenstående dokument skaber klarhed over juraen.

Dokumentets indhold

• Kan skolerne stille krav om BYOD?
    • Hvad med hjemmearbejde og devices i hjemmet?
  • Skolens forpligtelse til at stille devices til rådighed
    • Aftaler og evt. erstatning når skolen stiller devices til rådighed
    • Kvaliteten af et udleveret device
  • Forsikringsforhold – med og uden eget device
  • Når hjemmeopgaver kræver internetforbindelse – med og uden eget device

Jura ved BYOD og når skoler udlåner computer (PDF)

16. november 2017

09.12.13
Inddrag forældrene i folkeskolen
[BLOG] Alle forældre uanset social baggrund har mulighed for at give deres børn et fagligt rygstød.
20.08.15
Skole og Forældre København inviterer til efterårskursus d. 30.-31. oktober 2015
Efteråret nærmer sig, og det betyder, at det snart er tid til Skole og Forældre Københavns årlige efterårskursus. Tilmeldingen er åben, og da der er...